Cea mai grea luptă e să transformăm o administraţie paralizată de decenii de nepotism și corupţie într-una în slujba oamenilor. În primii doi ani, am schimbat multe personaje dubioase care au ţinut Timișoara în loc pentru că tratau Primăria ca pe moșia lor.

Am pornit cel mai amplu proces de digitalizare care deja a redus volumul hârtiilor tipărite în Primărie cu 50%. Și pentru prima oară dezvoltăm proiecte noi ascultând cetăţenii pe bune, construind cu ideile lor.

Am oprit robinetele prin care s-au scurs banii timișorenilor la firme de partid. Rezultatul? Niciodată în istoria orașului nu s-au investit mai mulţi bani ca în ultimii doi ani. Iar anul acesta, niciun alt oraș în România, în afară de capitală nu a investit cât noi la Timișoara.

Investim în oameni. Pentru noi asta înseamnă că educaţia și sănătatea sunt o prioritate.

Ca să mișcăm oamenii, investim în infrastructură. Prioritizăm proiecte strategice care reduc traficul auto acolo unde trăiesc oameni. Investiţiile noastre încurajează mersul pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun.

Oamenii trebuie să se simtă respectaţi în orașul lor. Nimeni nu e mai presus de lege. Am deschis primul proces pentru recuperarea unei vile din centru ajunsă în mâna clanurilor. Ne luptăm să recuperăm 11 hectare de pe malul Begăi, unde niște șmecheri ocupă terenurile orașului fără niciun drept. Desfiinţăm locuri de parcare rezervate gratuit pentru privilegiaţi.

Nu au fost doi ani ușori. Am trecut printr-o pandemie. Ne-am asumat decizii grele și nepopulare. Am stârnit rezistenţa feroce a celor care până acum s-au înfruptat din borcanul de miere.

Dar în nicio zi nu ne-am oprit din drum.

Paginile care urmează nu sunt despre realizări sau laude. E un crâmpei din lupta zilnică de a pune pe roate un program de guvernare locală pe 10 ani. Așa cum am promis acum doi ani.

Privesc cu încredere anul ce vine, anul Capitalei Culturale. Când lumina reflectoarelor Europei va fi pe noi, avem o oportunitate unică să spunem mai departe povestea Timișoarei. Că diversitatea noastră naște inovare. Că atunci când investim în oameni, se mișcă lucrurile.

Mișcăm Timișoara. Împreună.

Descarcă raportul complet

Mișcăm Timișoara. Împreună.
Vino alături de noi!

Contact

Site: timis.usr.ro

Email: timis@usr.ro

Tel: 0720 312 727