Schimbarea pe care am început-o pe 27 septembrie, la Timișoara, trebuie să continue în toată România. Am încredere că acești oameni cu spirit inovator pot deveni motorul unei noi revoluții. Vocea lor merită auzită în Parlament și în guvernarea României. Îi vrem acolo să lupte pentru proiectele Timișoarei și Timișului.

Pe 6 decembrie alegem mai mult decât între candidați sau partide. Alegem un drum pentru România. Vrem să continuăm cu politicieni învechiți și practicile lor de hoție, nepotism și pensii speciale? Cu „merge și așa” sau „măcar au făcut ceva”? Sau vrem o bună guvernare a treburilor țării, cu reguli clare și valabile pentru toată lumea, onestitate față de cetățeni și profesionalism?

Noi, Alianța USR PLUS, credem că aceasta este adevărata menire a generației noastre, după 30 de ani de rețete eșuate: să declanșăm o revoluție a regulilor și a competenței în administrație și în politică. Noi suntem aici să schimbăm nu doar jucătorii, ci regulile jocului. Asta înseamnă o revoluție a bunei guvernări.

Vă chem să votați pe 6 decembrie un nou început pentru România cu echipa Alianței USR PLUS.

Iubesc oamenii, iubesc Timișoara și îmi plac lucrurile făcute cu pasiune și cap.

Am lucrat peste 10 ani în administrația publică germană înainte să fac pasul în politica locală din Timișoara.
În 2009, după studii de științe politice și administrative în Germania, Franța și Anglia, mi-am început cariera profesională ca și consilier în cadrul Agenției Germane pentru Cooperare Internațională (GIZ).
Între 2016-2019 am fost șeful de cabinet al fostului președinte al Germaniei și fost director al FMI, Horst Köhler, la Berlin. Din această poziție, am colaborat cu multe instituții și autorități naționale și internaționale precum Națiunile Unite, Banca Africană de Dezvoltare sau Ministerul Afacerilor Externe din Germania.

Sunt timișorean de suflet încă din 2003

Atunci, proaspăt absolvent de liceu, am lucrat un an ca voluntar la o casă de copii din cartierul Freidorf. Acolo am învățat și limba română. În 2006, în timpul unui stagiu în cadrul unei fundații din Timișoara, am înființat primul program de mentorat pentru adulții cu dizabilități intelectuale din România.

E timpul ca Timișoara să înflorească din nou cu o administrație inovativă, deschisă și profesionistă.

Cum putem clădi un viitor în care să renască spiritul timișorean al respectului, curățeniei, inovării și comunității? Cred că primarul și administrația sa trebuie să se ghideze după 3 teme majore: