România este dezbinată și lipsită de încredere. Doar 7% (!) dintre români sunt de acord cu afirmația ”majoritatea oamenilor sunt de încredere”*. De ziua ei, eu și colegii mei de la USR vrem să facem un experiment de comunitate: să aducem împreună 500 de timișoreni care nu se cunosc între ei, să ia o cină și să vorbească despre orașul lor și speranțele pe care le au pentru acesta și pentru țară.

La 1 decembrie, 101 persoane din tot orașul vor găzdui la ele acasă câte patru oameni diferiți pentru o cină - o celebrare a ospitalității și o dovadă că putem reclădi încrederea în cel de lângă noi. Eu sunt una dintre gazde. Fii parte și tu din evenimentul nostru și înscrie-te mai jos pentru a fi una dintre celelalte 100.

Cei care vor să ia parte la acest experiment în calitate de oaspete se vor putea înscrie începând cu 22 octombrie. Oaspeții vor putea dona o sumă mică către campania noastră, bani ce vor fi folosiți pentru a închiria un sediu de campanie, pe care vrem să-l transformăm într-un loc al comunității.

Haideți să arătăm că timișorenii se pot pune cu toții la aceeași masă.

FAQ

Nu trebuie să contribuie cu nimic, doar să spună dacă au un regim alimentar special (alergii, intoleranțe, post, vegan/vegetarian, etc.)

Gazda cumpără ingredientele și se asigură că e totul pe masă, deci, dacă ești oaspete, nu trebuie să te stresezi cu asta.

Nu există, dacă vă simțiți bine puteți sta până dimineață, dar o cină durează, de regulă, în jur de două ore.

Aleatoriu, dar vom ține cont de eventualele observații (alergii, regim alimentar, etc.) ale participanților.

Bunul simț al fiecăruia ar trebui să intre aici în joc. Doza de necunoscut pe care o implică aceste eveniment îl face incitant. Noi vrem să creăm o comunitate bazată pe respect reciproc și așteptăm de la participanții experimentului să vină cu o minte deschisă.

Absolut deloc. Evenimentul are ca scop punerea laolaltă a unor oameni care nu se cunosc, cu scopul de a arăta că încrederea și ospitalitatea există în Timișoara.

Ideea evenimentului e să stai la masă cu cineva pe care nu-l cunoști, dar cu care împărtășești măcar faptul că trăiești în Timișoara. Poate și altele, rămâne să descoperiți asta. Gazdele vor primi cu o saptamana inainte o lista a numelor de oaspeți. Invitații vor primi adresa gazdelor lor abia cu o zi înaintea evenimentului.

Centrul acestei întâlniri nu e mâncarea, deci sigur că poți comanda.

Mâncarea bună ne unește pe toți. Ceva-ceva tot ar trebui să le placă oamenilor.

Fizic nu trebuie să aduci nimic, dar ne-am bucura să ne poți ajuta cu o donație pentru susținerea noului sediu de campanie.

Atunci când te înscrii, îți poți înscrie și partenerul/partenera și, în acel caz, îl/o poți aduce. Vor fi și gazde care acceptă copii, dar, din nou, trebuie să specifici faptul că îl/îi vei aduce.

Ideea evenimentului stă tocmai în întâlnirea cu cineva necunoscut, dar parte a comunității care este Timișoara.

Daca nu poți găzdui o cină la tine acasă pentru că nu ai domiciliul în Timișoara, poți participa la eveniment ca oaspete, folosind pentru înscriere formularul pentru oaspeți.

Ne poți scrie la evenimente@dominicprimar.ro și îți vom răspunde cât de repede posibil.

Dacă aveți întrebări al caror răspuns nu se regăsește încă în secțiunea FAQ, le puteți trimite la adresa evenimente@dominicprimar.ro.